Баранина 1 кг Жир 3 столових ложки Чорнослив 500 грам Томат 3 столових ложки Цибуля 2 штуки Борошно 1 чайна ложка Цукор 1 столова ложка Кориця 2 грами Гвоздика 10 штук Оцет 1,5 столової ложки Бульйон 2 склянки
Приготувати бульйон, можна овочевий. Баранину нарізати невеликими шматочками, грам по 50, покласти на розігріту з жиром сковороду, посолити й обсмажити. М'ясо перекласти в казан, додати томат і нарізану цибулю, залити бульйоном (можна не весь виливати) і тушкувати до 30 хвилин.
Чорнослив промити, додати до баранини, ввести злегка обсмажене борошно, тушкувати до готовності. Якщо рідини буде мало, то можна підлити ще бульйону. За 10 хвилин до готовності додати оцет, цукор, гвоздику й корицю.
Подавати шматочки м'яса з чорносливом, поливаючи рідиною, що виділялася при тушкуванні.
|